Nuffnang : My Dream To Buy House

29 Disember 2009

アイナ Dear Diary : dua kali kecewa hopefully NOT FOR THE THIRD TYME

Assalamualaikum;)

actually..erm..xdop gapo hok pentim pun nop oyak...
i'm just bored..


ok..ok..ok..
hmm...
I GOT MY PMR RESULT!!!


di dewan ini lah aku pernah bertarung minda,kebijaksanaan,
OTAK bertungkus-lumus bekerja utk mengharungi 
saat2 getir PMR "09" !!


xtau la nop oyak lagu manow??
happy..sedih..frust..syukur..??
ada blakow..
happy tuh..iye la..
dapat 1B 7A kan..
tapi y' buat aku sedey,frust,xde mood..
sbb aku buleh math B..
aku bukan sedih sbb tuh..

but..
b'cz of this;(

SYARAT NOP KE MRSM OR SBP KENA 6A
pastu lau nop ke ALIRAN TEKNIKAL
kat skOla TEKNIK kena 4A
 termasuklah A sn ngn MATH!!
math..mathematics...or WHATEVER lar...
WHY THIS HAPPENS TO ME??!!
WHY?!


"thing may happens,Handle it with best;)"


but..
do u know whut?? aku syukur sesangat..
sekuran-kurangnya aku....

LULUS MATH!!




yahooo!!!!
KO BAYANGKAN LAH..selama ni kan math aku jarang lulus..
asyik2..dapat 40 marks,38 marks..
lau aku niru sesaen mase exam dalam kelas pun..
stakat C je aku mampu dapat.


nape aku G.E.M.B.I.RA??
seumur hidup aku..
mmg aku ni lemah math..
aku dapat lulus math tu pun kira syukur alhamdulillah..
sbb aku mmg lemah lau bab mengira;)
tapi mgkin sbb usaha aku bangun pukul 4 pagi masa ari exm tu DAH membuahkan hasil?
n xlupa jgk..
atas usaha dan kesudian sesaen aku mcm yuni,ninah,marni..nuriah!!
dorang y sudi ajar aku math..
n xlupa jgak kat kakak2 senior kat ostel..
tenkiu soo much!!
especially tq soo MUCH to kak ulya
 sbb dia yg yakinkan aku kalau ada kesungguhan
pasti aku akan dapat apa aku nop;)

tapi alhamdulillah atas berkat usaha, harapan..
DOA umie abah,kak long,eye-man;family aku..
DOA CIKGU2, sesaen,kengkawan,teman,sahabat aku...
akhirnya aina dapat;)


walaupun FRUST sbb
sbb xleh g mrsm ngn sbp..syarat nop ke sana math kena A.
tapi idup ni aku kena la trima kenyataan yg aku xleh g skola berasrama penuh;)
aku kena berani berhadapan dgn realiti.
aku sepatutnya bersyukur dan redha.
kan aku dah buat y terbaik!!
 hahaha


aku cuma manusia!!

HAMBA allah y kekadang lalai dan alpa ngn keseronokan..

aku lownie duk menginsafi diri, blajar nop memperbaiki diri...

biar jadi lebih baik dari semalam..

that's my dreams!!

insya'allah aku boleh!

amin..
 
 

gmbar edit ni aku buat khas utk aku ngn dilah masa beberapa hari sebelum keputusan PMR diumumkan;)

;) aina teringat kat msg dari seOrg sahabat yg juga ibarat abg bagi aina,


dye ckp"Tuhan dah tentukan yg terbaik utk aina;)"
yup!! that's true..tq k!! aina hargainya=)
xpe2..SPM ada lagi!! chaiyok2!!

INI HANYA GMBAR HIASAN***
credit to credit pic to blog Smk Kiara Mas=)

AND plg x sangka lps dapat result UMIE PELUK AINA=)
WAHHH!!! rasa bangga dan happy..
I LOVE YOU MUM'S!!

02 Disember 2009

アイナ Dear Diary : i'm nOt strong enOugh tO face the prOblem


i'm nOt strong enOugh tO face the prOblem,in this condition,nothim more i cOuld say except my heart is hurt because of my own fault,
mybe???... it's all my fault..salah aku kan..
actually i really hate dis mOment, i wannabe alOne,
trying tO thinking what shOuld i do..
aku smakin kehilangan..rasa kehilangan mereka yg aku syg..
dalam idup nie bnyak konflik y timbul.
walaupun kita ragu2 ngn keputusan kita,kita mesti yakin.
tapi ngn masalah gak kita kenal erti hidup.
kita blajar cmna nak hadapi,
cara nak selesai,
tapi nak selesaikan masalah kita perlukan masa..
masalah?? buat kita jadi marah,kesal,sakit ati,sedih sampai rasa nak nangis..
terlalu mengikut hati, mengikut perasaan..
kekadang masalah skrg gak wat kita beringat,
supaya kita jadikan ia satu peringatan n pengajaran supaya ia x berulang lagi.
walaupun kekadang kita xpasti jalan y mana satu kita nak ikut.
kekadang sbb seseorng yg kita syg...   kita terluka.
tapi kita gak bahagia bila bersama org2 y kita sayang..

'it's all abOut LIFE.HOW WE HAPPY N SOMETIMES OUR HEART BREAKS because of s0me0ne we CARE n s0metimes f0r s0me0ne we LOVE. LIFE IS COMPLiCATED if we cant face the pr0blems.



“Ya Allah. Kami ingin belajar untuk mentaati perintah-Mu. Kami belajar untuk menjadi hamba-Mu yang soleh dan solehah. Kami seringkali jatuh dan bangun, jatuh dan bangun lagi, dan lagi. Semoga kami terus dipimpin oleh-Mu, duhai Allah”. amin..

25 November 2009

アイナ Dear Diary : akhirnya!!!!



gmba credit to Lagenda Fotografi
akhirnya aku tau gak bilow tarikh exm ukkm mrsm kat jeli. 7/12 nih. alik petang dari pukul 2 sampai pukul 5.30. aku baru bace surat y aku dapat mengatakan tarikh exam ukkm kat mrsm JELI* bukan aku xnk exam kat mrsm pasir tumbOh tuh,tapi pusat ukkm kat sane dah penuh!! sbbnya akU lmbat wat permOhonan..cis! terpaksa akU g exm kat JELI!! jauh tuh! double cis!! hahahaha .. dah nasib akU,nak wat cmna, reDHA je larh dgn berat hati...hehe

tapi aku dah ready ko nop exm?? kalu jujur. ku xingat doh gapo aku blajar slama ni. otak aku dah beku.

buku pelajaran dah lama aku x sentuh. cuti lamo doh etep, abes pmr terus aku buat cuti sdirik secara x rasmi.*hahaha..   doakan smoga aku lulus ujian tuh. kalu boleh aku nak wat y terbaik gak cam exm pmr ari tuh! agaknya maso exm ukkm kat mrsm tuh aku kena exm ape ek?



math??  aku asyik dapat n0p dekat2 fail je..

stakat LULUS.40 markah???tu pun kalu niru.hahaha

sains?? exm pmr ari tuh pun aku xtau nk jawab gapO??

bi?? grammar aku pun berterabur

speaking??

one,tWO,THREE,yes,no,alright tu aku tau la

hahaha

credit gmba to ktdiukm website

apepun wish me luck k!
aku kalu boleh nop try nasib..mana tau LULUS ukkm kat MRSM JELI?? pstu result PMR aku okey?????


boleh aku masuk mrsm kopu???!!!!(KOTA PUTRA,t'ganu)..hahaha..
angan2 aku mcm tu larh! 
tapi ntah la angan2 aku tu sampai kat mane, ntah2 xsampai setengah jalan akU dah GIVE UP?
arap2 x lar cmtu sbb aku harap boleh masuk aliran sains ikut ar skola kat mne2 pym, yeala kan aku nak jadi F0REnsik kena blajar bIO..hehe...*insya-Alah aku akan berjaya..amin. 


teringat plak kat sesaen aku..may allah bless them always!!  walaupun lama x jmpa,aku tetap ingat kat dorang n alhamdulillah aku masih berhubung ngn dorang,xkisahlah fs,tagged,ym.msg kew...kirenya x lost contact larh!! senang citer..hehe.   tq sbb paham ore dan sentiasaa memberi ore nasihat ngn semangat...



ps;)  agaknya camna la aku pakai baju skOla tyme exm tuh??
         mesti skema kan??baju librien...HIJAU ouh!!! chaiyok2!!




23 November 2009

アイナ Dear Diary : way u're thinking..


there's something i have to say to you if u promise u will understand...can U???

I'M JUST ME, who is a PMR candidate waiting fOr result which will destiny what i will becOme???
I WANNABE A FORENSIC!insya'allah..
DOAKAN aKU supaya dapat result gempak!

i am who i am..so deal with it or move on!



love me or hate me [either way u're thinking of me;)
 me perfect? NO!!
i'm selfish, impatient n a lil' insecure..i make mistakes..
i'm out of control n at times,hard 2 handle.
but if u can't handle me at ma worst,,
U SURE AS HELL DON'T DESERVE MA BEST!!
i'm a good gurl wif a lot of bad habits
i'm good,but not an angel..i do sin,but i'm not d devil.. 
 i'm sweet,but not beautiful..i have friends,but i'm not d peacemaker.
i'm hoping d day dat i don't need a fake smile n make up stories 2 get someone 2 like me.. 
 i noe i'm not perfect n i don't claim 2 b..but b4 u start pointing fingers 2 me , make sure ur own hands r clean!
i say wut i want,i do wut i want,i get wut i want.
if u have sumthing 2 say,,then say it 2 ma face!not behind ma back!
dun make me hate u..i'm totally sure u dun wanna noe when i hate u..
i'm not a nice gurl..damn true!but i can b damn nice if u treat me well..
 u can say anything bout me as u please..but i am wut i am..n dat's sumthing u can never b..
everyone sees who i appear 2 b..but only a few know d real me..u only see wut i choose 2 show..there's soo much behind dis smile..YOU JUST DON'T KNOW..;)

i am me.don't like?i don't care!if u can't accept me as dat,u don't deserve ma time.
END OF STORY;)
xkisahlah apepun. aku cuma harap hari esOk lebih baik dari hari ini.
"seSuNgGuHnYa..cInTa, kAsih & SayANg adaLaH sAtu kuRnIaaN TeRiNdaH daLam MENcoRAk hItAm PUtIH kAnVas LuKisAN bErnAMa kEhIduPAn..
SENYUM SOKMO!! ;)

21 November 2009

アイナ Dear Diary : aku,kau,dia;kita

Dengan lafaz Bismillah..


AKU baru buat bl0g nie. 
nama AKU aina.

kalau ada tersalah kata,
terkasar bahasa,
harap dimaafkan,AKU akui sbgai manusia biasa,
aku bnyak melakukan kesilapan dalam hidup..
tapi setiap y terjadi ada hikmahnya.
senyum s0km0=)






 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet