Nuffnang : My Dream To Buy House

29 Disember 2009

アイナ Dear Diary : dua kali kecewa hopefully NOT FOR THE THIRD TYME

Assalamualaikum;)

actually..erm..xdop gapo hok pentim pun nop oyak...
i'm just bored..


ok..ok..ok..
hmm...
I GOT MY PMR RESULT!!!


di dewan ini lah aku pernah bertarung minda,kebijaksanaan,
OTAK bertungkus-lumus bekerja utk mengharungi 
saat2 getir PMR "09" !!


xtau la nop oyak lagu manow??
happy..sedih..frust..syukur..??
ada blakow..
happy tuh..iye la..
dapat 1B 7A kan..
tapi y' buat aku sedey,frust,xde mood..
sbb aku buleh math B..
aku bukan sedih sbb tuh..

but..
b'cz of this;(

SYARAT NOP KE MRSM OR SBP KENA 6A
pastu lau nop ke ALIRAN TEKNIKAL
kat skOla TEKNIK kena 4A
 termasuklah A sn ngn MATH!!
math..mathematics...or WHATEVER lar...
WHY THIS HAPPENS TO ME??!!
WHY?!


"thing may happens,Handle it with best;)"


but..
do u know whut?? aku syukur sesangat..
sekuran-kurangnya aku....

LULUS MATH!!




yahooo!!!!
KO BAYANGKAN LAH..selama ni kan math aku jarang lulus..
asyik2..dapat 40 marks,38 marks..
lau aku niru sesaen mase exam dalam kelas pun..
stakat C je aku mampu dapat.


nape aku G.E.M.B.I.RA??
seumur hidup aku..
mmg aku ni lemah math..
aku dapat lulus math tu pun kira syukur alhamdulillah..
sbb aku mmg lemah lau bab mengira;)
tapi mgkin sbb usaha aku bangun pukul 4 pagi masa ari exm tu DAH membuahkan hasil?
n xlupa jgk..
atas usaha dan kesudian sesaen aku mcm yuni,ninah,marni..nuriah!!
dorang y sudi ajar aku math..
n xlupa jgak kat kakak2 senior kat ostel..
tenkiu soo much!!
especially tq soo MUCH to kak ulya
 sbb dia yg yakinkan aku kalau ada kesungguhan
pasti aku akan dapat apa aku nop;)

tapi alhamdulillah atas berkat usaha, harapan..
DOA umie abah,kak long,eye-man;family aku..
DOA CIKGU2, sesaen,kengkawan,teman,sahabat aku...
akhirnya aina dapat;)


walaupun FRUST sbb
sbb xleh g mrsm ngn sbp..syarat nop ke sana math kena A.
tapi idup ni aku kena la trima kenyataan yg aku xleh g skola berasrama penuh;)
aku kena berani berhadapan dgn realiti.
aku sepatutnya bersyukur dan redha.
kan aku dah buat y terbaik!!
 hahaha


aku cuma manusia!!

HAMBA allah y kekadang lalai dan alpa ngn keseronokan..

aku lownie duk menginsafi diri, blajar nop memperbaiki diri...

biar jadi lebih baik dari semalam..

that's my dreams!!

insya'allah aku boleh!

amin..
 
 

gmbar edit ni aku buat khas utk aku ngn dilah masa beberapa hari sebelum keputusan PMR diumumkan;)

;) aina teringat kat msg dari seOrg sahabat yg juga ibarat abg bagi aina,


dye ckp"Tuhan dah tentukan yg terbaik utk aina;)"
yup!! that's true..tq k!! aina hargainya=)
xpe2..SPM ada lagi!! chaiyok2!!

INI HANYA GMBAR HIASAN***
credit to credit pic to blog Smk Kiara Mas=)

AND plg x sangka lps dapat result UMIE PELUK AINA=)
WAHHH!!! rasa bangga dan happy..
I LOVE YOU MUM'S!!

Tiada ulasan:

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet