Nuffnang : My Dream To Buy House

13 Ogos 2010

アイナ Dear Diary : kenangan di ingatan

KALu buleh..

akU nop OUTING kat Kaybee mcm dulu2..



waaa..!!

mesti best kan..?? 

kan??

lamo gilo serow x tubik OutING KAYBEE..

lownie xdOp dOh Peluang gitu..>_<

Pahtu kalu bulan poso,
tanda2 tmpat kat dewaN Makan lepas kelik beli makanan uTk BUKOK POSO..
lps bukok poso g musalla ramai2..



masow tuh la slipar sokmo hilang..

...hehehehe...

09 Julai 2010

A Muslim Guy Looks Gorgeous When He leads A Pray and Read Al-Quran


I want a man who can lead as an Imam,
in every prayers that we’re gonna do together as married couple.
A man who would tell Islamic history as a bed-time-stories to our children in the future.
I want a man who’ll read the holly Quran to me,
to cheer me every time I’m down.
That is my dream guy and before I can meet him,
I knew I need to fix myself first



he has the characteristic of my dream guy.
Every time our eyes met accidentally 
he quickly moved away his stare.
That convinced me, even more.



I knew he’ll be a good amir, a leader of a family.


Secretly I prayed:
" Ya Allah,
 I want that kind of guy as a partner in life. "



At nights before I slept, I thought of going to a place.
Somewhere faraway and seemed hard to reach but I knew its reachable.
And if possible, I wanted to go there with someone that I loved.
I want to go to Jannah (the heaven) with him!
I’ll wait here and I know the wait is worthy.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


(¨`v´¨)
`• .¸.•´
.¸.• ¸.•´¨)*Untukmu Bakal ‘Imam’ku*
(¸.• ´….(¸.•´*`°♥°





.بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ♥ღ☆ღ

Hati ini ingin dicintai dan mencintai
Itulah fitrah manusia
Namun aku terlalu takut
Jika aku tersungkur dengan cinta nafsu
Yang hanya memberikan kekecewaan daripada kegembiraan
Tidak seperti cinta hakiki, cinta Illahi
Yang sentiasa memberiku kebahagiaan, keimanan
Juga semangat dalam berjuang untuk aku menggapai cintaNya..




 Sungguhku tahu diri ini tidak layak dambakan mujahid yang hatinya pada perjuangan Islam
Namun pasti seburuk mana pun seseorang itu pasti akan dambakan yang terbaik
Begitulah juga diriku yang hina dan kerdil ini..

Aku dambakan mujahid berhati perjuangan Islam
Bersemangat dalam dakwahnya
Untuk berjihad di jalan Allah
Memimpin pejuang Islam selain dirinya ke arah-Nya
Agar aku merasa semangatnya dan bersama dalam perjuangan ini..

Aku dambakan mujahid yang faham dan kenal agamanya
Tahu apa hukum hakamnya dan amalkannya
Agar hanya yang halal akan menghiasi rumahtangga kami
Namun tidaklahku dambakan ustaz mahupun tahfiz berjiwa besar
Cukup sekadar mujahid berjiwa tafaqquh fiddin..

Aku dambakan mujahid yang cinta utamanya Allah dan Rasulullah
Agar bertambah kekuatanku untuk sama mencintai-Nya dan Rasul-Nya
Kerana dia akan sering bercerita tentang cintanya kepada Allah dan Rasul-Nya
Yang akan melakar keindahan dalam hubungan kami
Semuanya kerana Allah dan Rasul-Nya..




Aku dambakan mujahid yang yakin pada kepimpinannya
Yang menghiasi keluarga kami dengan kehidupan pasangan muslim yang besar jiwa Islamnya
Agar kami menjadi keluarga bahagia berjiwa Islam
Dengan lahirnya anak soleh dan solehah
Yang menjadi tinggalan setelah kami ‘pergi’
Kerana kurangnya keluarga yang berjiwa Islam pada zaman kini
Yang padaku segalanya bermula daripada si suami
Yang memimpin dan menerapkan Islam dalam keluarganya
Jatuh nakhoda, karamlah kapalnya..

Aku dambakan mujahid yang tinggi rasa tanggungjawabnya
Agar bijak merancang apa yang perlu dalam keluarga kami
Memberi nafkah pada diriku juga kelahiran kami nanti
Membantuku dalam melakukan kerja-kerja kediaman kami
Sungguhpun aku tahu itu tanggungjawabku
Tetapi aku juga mahu dia turut sama membantuku
Untuk meringankan kerjaku..

Aku dambakan mujahid yang ikhlas juga penyayang hatinya
Untuk mencintaiku setulusnya
Menerimaku seadanya
Menegur juga memperbetulku tika ada salahnya..

Kerana aku akan berusaha untuk mencintaimu setulusnya
Menerimamu seadanya
Menegur dan memperbetul dirimu tika kau ada salahnya
Walau kita tidak pernah bersua juga berbicara cinta sebelum kita bersama
Mencintai dan dicintai kerana Allah...°♥°




11 Jun 2010

アイナ Dear Diary : i'M hoME!!


=)
I JUST CAN SMILE COZ ..
hurmm...
aku dah abes exam KAYAK!!


gamba2 kat sana ada sket je..
nati aku upload ngn copy;)
skrg...i'm just wanna rest!!
letih ar..
doh la kna ragging smalam..
mcm pegi perkhemahan plop..
tapi..
mmg kita org duk dlm khemah pun

i will GONNA MIZ ALL MEMORY THERE..
duk atas bas tuh plop..
duk ready nop tido pahtu ado la sore abg form 5 tuh duk citer pasal hantu n apa y terjadi smalam kat kem..
soo..terbatal la niat aku nop tido..
best gak dgr citer;)
kusyuk sep2 ni dgr..
and last skali lps abis citer, dia pun bagi nasihat kat sep2 sTAR ONE..kalu nop sMbung sTaR two mulut jgn celupar..and so on....hati2..

******************************************************************




















GMBA KAT ATAS NI DIAMBIL DARI kwn2 kat FB
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~














06 Jun 2010

アイナ Dear Diary : gonna tO leave for a while;)

::: (\_(\
     *: (=’ :’) :*
               •.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•´¯`»

NOTHIM..
i'm gonna leave home tomorrOw for
"kursus kayak
ANUGERAH bintang 1"
IN PUSAT KOKURIKULUM TANGOK,BACHOK;)
FOR 7-10 JUN
WISH ME LUCK K!!
I WANNA PASS MY EXAM THERE;)
if i PASS, I can gO for BINTANG 2!!!!!
I WANT THAT...DAMN SOO MUCH!!


WISH ME LUCK!

05 Jun 2010

I am your friend ;)

i Miss all my preNz;)


swix memory;)
Friends. A simple word isn't it? It's uttered everyday to almost every person imaginable. Who are your friends? I used to think that friends were the people that you could laugh and talk to. Now I know that friends aren't that, they're the people that touch your hearts. You could spend hours with them doing nothing at all and it can be the best time of your life, just because it was with them. They're the people you can share your secrets with, cry with, laugh with, and just have fun with. They don't judge you or make you change. They accept you exactly as you are. They look at you and they see a great person, one they love spending time with. You all share something in common and are tied together by memories, tears, laughs, and smiles. You're tied together by love for the other. Friendship is the strangest but greatest thing in the world. I find my time with my friends, the best times of my life.



Your sad eyes filled with tears
Let me wipe it with caring stares
And we'll look on the sunset together
You don't need to go further.

When everyone is against you
I will stay and be your shield
Lift you up, be with you
I am your friend ;)

04 Jun 2010

アイナ Dear Diary : idk aka I DON'T KNOW

kelmarin ada majlis anugerah sket kat skola lama;)
on d way nop g dewan tush..
jmpa kak wani..
at first i didn't remember her name..but i'm still ingat muka dia;)
aku pun tegur la dio..aku senyum dio..

"kak ni saen kak soli kan??"
"ho dik..aina x ingat doh ko ko kak??"
"urm..ingat tuh ingat...tapi x ingat nama,sowie kak"
" ho ,x ingat doh kitow" kak tuh ngaju;(
"kak nama gapo??"
"aina sejak g ahmaD MahER x ingat doh nama2 kita org" ckgu azriani kata
"dop la ckgu,, saya ingat tapi x ingat nama" aku jwab;)
"ho, ingat dop ckgu??"
"er..ckgu..ckgu nih ckgu Azriani kan??"
"ho,ingat pun;)" ckgu senyum
"kak, kak nih nama gapo doh??"
"sey oyak eh" kak tuh ngaju
"hok ore ingat nyo..kak ni saen kak soli,kak duduk kat dorm K tahun ni;)"
"ho,betul doh tuh"
"kak, nama gapo?? oyak la.." aku tnye balik..
"nama kak, kak waNI..aina, x ingat doh nama kak..baru jah g brapa bulan.."
"oloh kak,sowie la..hurm..k la kak wani oe g dulu dewan" aku senyum
"ho aina,cepat2 la awk pegi dewan..majlis nop start doh ni;)" ckgu azriani ingatkan aku psl majlis tuh
"ho ckgu;) trima kasih"
"majlis tuh kak dewan makan asrama" ckgu kata lagi
"ho..bubye;)" aku pun pegi la kat dwn makan ngn umie n kak long..


sowie la kak wani..forgive me 4 my weakness
then g dewan...
daftar jap..
pastu..
aku duduk sebelah umie sebenarnya..
then aku nmpak mc'na, ninah and others..
aku mnx ngn umie nop duduk sebelah saen;)
pastu g lah tegur sep2 dio..
aku duk pot pet2 ngn mc'na..**boring etep dlm dewan tuh..
berbual psl skola,psl kimia**huhu..sempat lagi tuh..
then..ada la mjlis anugerah tuh..
i get "sijil" and..urm...saguhati..
then clik sana,clik sini ngn camera handphone mc'na..
urm...my mum dpt cabutan bertuah ...
urm..lepas majlis tu tamat,kitorg pegi beli air nyow!!!!
my favourite drinks lol!!!
and then,kitaorg pegi kb..
g tesco jap..cari brg utk kursus KAYAK nanti..
NOSE CLIP,bla..bla..bla*aku x jmpa KASUT AIR lagi..
(xpo2..nati aku nop g cari kat kbmall or PARKSON)
urm..
pahtu..
pastu!!!
urm...
nanti la aku tulis..
xdop mood lagi..
bubye!!

*****************************************************
(SAMBUNGAN)

sebenarnya aKu x rncang pun  balik awal sehari.
sep2 nih ada hok lps exam abes kelik slalu..
ada hok "berjemaah" kelik ari rabu..
jadi tinggal la aku n beberapa org je dlm dorm..
***baik kan aku sbb x lari kelik??
hehe..stail masuk bakul angkat sdirik..


ari khamis tu aku x g skola mAher.
hurm..
d'sebabkan kelmarin aku pegi majlis PIBG kat skola lama aku
utk ambik anugerah "PELAJAR CEMERLANG"
aku dapat balik awal (^^,)..
wink2..
hehe..
hari rabu lepas sOlat maghrib abah dtg ambik kat asPuRi.
hurm..
petang rabu tuh sebenarnya aku baru tahu aku kna hadir majlis tuh.
umie misscall dlm pukul 2 lebih..
aku wat silent etep.. mana dgr..huhu.
aku dgn "(rajin)"dlm braket***ayat sep2 nih. sowie eh aku copy paste;)...huhu
dgn sikap rajin tush aku kononnya turun pegi bilik prep berbekalkan fail 1, air 1, and..Nota utk EXAM kursus KAyak ***kena baca sket..isnin nih nop g doh la..hehe.
pahtu teNgok2..bilik prep kOsong??!!
dop la.. ada ore la.. tapi sore jah.. tuh pun aku jmpa dyah duk main laPtOp..
then...
masa tuh ado la beberapa org duk tgk citer kat "perpustakaan mini" asrama..
soo.. akU apa lagi jOin la skali;)
tgk citer SHEWOLF jap..sesambil baca nOta tuh sket2..
lepas pukul 5 tuh pintu pagar bukak..
so aku pun g lah naik dorm utk urus diri..bla..bla..bla..**g basuh baju meta..
pahtu masa tuh x tahu lagi buleh kelik!!! huhu
pastu masuk dorm rehat2 n buat apa yg patut.
tgk ncet jap.. tgk2 ada la msg sket dr sOmeOne;)
pastu ada la MISSCALL dari Umie Mum's..
aku pun call lah balik tnye nape umie call..ada pape ke jadi kat umah??
umie cakap x dop..**fUh!! lega.. then umie citer la..eSOK aka hari KHAMIS nih
ada majlis sket kat skola pUTERA..
aku haPPy sesangat.. i'm really miz that skol!!! i miz my prenz there!!
pastu EXCITED la ni nop kelik umah..
brg2 aku dh kemas lps dari awal lagi.
huhu..mcm tahu2 je buleh balik awal!!!
soo..
aku x payah kemas doh la..
cepat2 aku pegi umah warden dekat pONdok pngawal tuh cari ustaz..
tapi sep2 MSSM memanah hok duk kat bangku tuh cakap ustaz xdop dio g BILLION.
pastu mujur ada adik2 junior form One dtg tolom..
"kak nop cari warden ko??" adik tu tnyO 
"ho dik" aku jwb
"ckgu ada kat pdg bola tuh,dia pun warden jugop kak"
"ho..kalu gitu adik buleh x tolom kak, tunjuk ckgu hok mana sow??"
****excuse me..aku x kenal etep ckgu..x cam lagi muka warden2..
**(kalu kat PUTERA high ScHool tuh mmg aku dah khatam nama2 ckgu n warden aKU..)
pastu..urm..
gapo eh???
"jom kak;)" adik come tuh kato..
"kak, ore serow ckgu tuh duk tgh pdg..tuh hok pakai baju biru tuh" adik tuh oyk..
"erm..kalu gitu xpo la dik.."
aku x jmpa pun ckgu tush sbb dio duk tgh pdg..
xkan la aku nop g tgh2 pdg tuh.
doh la ramai sep2 laki duk main bola..
satu kijoan plop kan?? hurm x kuasa aku!!

kite org pym jalan balik smula ko asrama..
" ho,teNkiu la dik..thanks coz tolom kak " aku kata..(kena hargai la p'tolongan die;)
"ok nO prOblem!" adik tuh pun snyum n pegi smula kat kwn dia.
end of the story..
pastu..aku ambik inisiatif lain pegi la cari no ustaz .
mujur ada no dio kat papan kenyataan.
aku bagi no ustaz kat my mum utk bagitahu kat warden mnx balik awal:)
mujur ustaz bagi kebenaran;)
and..i'm HAPPY!!!

THAT MY STORY...

29 Mei 2010

アイナ Dear Diary : MY LIFE;)

now I am SMK DAM student. 


PUTERA HIGH SCHOOL??



I wont forget all my memory for all those time I HAD SPEND there for fOur YEAR














gmba diambil secara random~~~!!

start from form 1 until form 4.. i think I WILL MISS MY FRIEND..MY ROOMATE and my best friend there...
but now..
MY LIFE IS quite BUSY with HOmEWORK and NOTEs.. argh!!!
i fed up with those homework but I realise..it can help me improve me in study..
sometimes i'm too lazy to go to school..
.and that why NOW i'm stay in hostel AGAIN...........
but..
 i don't mind to stay in hostel although my freeDOM to go anywhere is LIMITED...
 because in hostel i had a lots of roomate that KIND AND have a good kind hearted.. and..
i really2 hope that..
OUR FRIENDSHIP WILL LAST FOREVER...
 i just wanna be a good friend for others too!!
huhuhu that all that i can write here for this moment.. I KNOW MY ENGLISH GRAMMAR IS berterabur... hahaha... but.. i' promise will improve my english:)


20 Mei 2010

アイナ Dear Diary : MAJLIS PERSANDINGAN KAK LONG;)

KAKAK KU BERSANDING DI ATAS PELAMIN;)



cntiknye..
wink2..
gamba akn diupload nanti..
now??
i'm tired ar.
baru siap ngemas.
esok kena nyimpan plop.
lusa ada majlis sambut menantu plak kat umah abg ipar aku.
"belarak" kalu bahasa ore klate..
nop g ngntar along aku kat umah mok mertua dio.

moga dia hapy kat sana;)


19 Mei 2010

アイナ Dear Diary : SELAMAT PENGANTIN BARU!!!

huhuhu..
akhirnya..
my beloved along dah kahwin!!
18 MEI 2010..

duk tgh betul tudung..


wink2!!


nih pok SU noor aku n mk SU aku with my beloved sister
;)

ni plop..
hm...
sapow eh??
abg aku la..
huhuhu


alalala...la...
dye manje2 plop sehingga menimbulkan rasa x puas hati aku..
huh!!
hahaha...
xpo2..


and akhir skali..
THIS IS ME!!!
huhuhu..
stail x dop kijo la nih..
ore lain duk sibuk,dio sibuk jugop..
ahli jom kalut..
huhuhu..
ACTUALLY..tugas aku kena ambik gamba la...

so..
photo2..diatas adalah sebahagian drpdnya...

SEMOGA PERKAHWINAN KAK LONG KEKAL SEHINGGA KE AKHIR HAYAT;)

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet