Nuffnang : My Dream To Buy House

04 Jun 2010

アイナ Dear Diary : idk aka I DON'T KNOW

kelmarin ada majlis anugerah sket kat skola lama;)
on d way nop g dewan tush..
jmpa kak wani..
at first i didn't remember her name..but i'm still ingat muka dia;)
aku pun tegur la dio..aku senyum dio..

"kak ni saen kak soli kan??"
"ho dik..aina x ingat doh ko ko kak??"
"urm..ingat tuh ingat...tapi x ingat nama,sowie kak"
" ho ,x ingat doh kitow" kak tuh ngaju;(
"kak nama gapo??"
"aina sejak g ahmaD MahER x ingat doh nama2 kita org" ckgu azriani kata
"dop la ckgu,, saya ingat tapi x ingat nama" aku jwab;)
"ho, ingat dop ckgu??"
"er..ckgu..ckgu nih ckgu Azriani kan??"
"ho,ingat pun;)" ckgu senyum
"kak, kak nih nama gapo doh??"
"sey oyak eh" kak tuh ngaju
"hok ore ingat nyo..kak ni saen kak soli,kak duduk kat dorm K tahun ni;)"
"ho,betul doh tuh"
"kak, nama gapo?? oyak la.." aku tnye balik..
"nama kak, kak waNI..aina, x ingat doh nama kak..baru jah g brapa bulan.."
"oloh kak,sowie la..hurm..k la kak wani oe g dulu dewan" aku senyum
"ho aina,cepat2 la awk pegi dewan..majlis nop start doh ni;)" ckgu azriani ingatkan aku psl majlis tuh
"ho ckgu;) trima kasih"
"majlis tuh kak dewan makan asrama" ckgu kata lagi
"ho..bubye;)" aku pun pegi la kat dwn makan ngn umie n kak long..


sowie la kak wani..forgive me 4 my weakness
then g dewan...
daftar jap..
pastu..
aku duduk sebelah umie sebenarnya..
then aku nmpak mc'na, ninah and others..
aku mnx ngn umie nop duduk sebelah saen;)
pastu g lah tegur sep2 dio..
aku duk pot pet2 ngn mc'na..**boring etep dlm dewan tuh..
berbual psl skola,psl kimia**huhu..sempat lagi tuh..
then..ada la mjlis anugerah tuh..
i get "sijil" and..urm...saguhati..
then clik sana,clik sini ngn camera handphone mc'na..
urm...my mum dpt cabutan bertuah ...
urm..lepas majlis tu tamat,kitorg pegi beli air nyow!!!!
my favourite drinks lol!!!
and then,kitaorg pegi kb..
g tesco jap..cari brg utk kursus KAYAK nanti..
NOSE CLIP,bla..bla..bla*aku x jmpa KASUT AIR lagi..
(xpo2..nati aku nop g cari kat kbmall or PARKSON)
urm..
pahtu..
pastu!!!
urm...
nanti la aku tulis..
xdop mood lagi..
bubye!!

*****************************************************
(SAMBUNGAN)

sebenarnya aKu x rncang pun  balik awal sehari.
sep2 nih ada hok lps exam abes kelik slalu..
ada hok "berjemaah" kelik ari rabu..
jadi tinggal la aku n beberapa org je dlm dorm..
***baik kan aku sbb x lari kelik??
hehe..stail masuk bakul angkat sdirik..


ari khamis tu aku x g skola mAher.
hurm..
d'sebabkan kelmarin aku pegi majlis PIBG kat skola lama aku
utk ambik anugerah "PELAJAR CEMERLANG"
aku dapat balik awal (^^,)..
wink2..
hehe..
hari rabu lepas sOlat maghrib abah dtg ambik kat asPuRi.
hurm..
petang rabu tuh sebenarnya aku baru tahu aku kna hadir majlis tuh.
umie misscall dlm pukul 2 lebih..
aku wat silent etep.. mana dgr..huhu.
aku dgn "(rajin)"dlm braket***ayat sep2 nih. sowie eh aku copy paste;)...huhu
dgn sikap rajin tush aku kononnya turun pegi bilik prep berbekalkan fail 1, air 1, and..Nota utk EXAM kursus KAyak ***kena baca sket..isnin nih nop g doh la..hehe.
pahtu teNgok2..bilik prep kOsong??!!
dop la.. ada ore la.. tapi sore jah.. tuh pun aku jmpa dyah duk main laPtOp..
then...
masa tuh ado la beberapa org duk tgk citer kat "perpustakaan mini" asrama..
soo.. akU apa lagi jOin la skali;)
tgk citer SHEWOLF jap..sesambil baca nOta tuh sket2..
lepas pukul 5 tuh pintu pagar bukak..
so aku pun g lah naik dorm utk urus diri..bla..bla..bla..**g basuh baju meta..
pahtu masa tuh x tahu lagi buleh kelik!!! huhu
pastu masuk dorm rehat2 n buat apa yg patut.
tgk ncet jap.. tgk2 ada la msg sket dr sOmeOne;)
pastu ada la MISSCALL dari Umie Mum's..
aku pun call lah balik tnye nape umie call..ada pape ke jadi kat umah??
umie cakap x dop..**fUh!! lega.. then umie citer la..eSOK aka hari KHAMIS nih
ada majlis sket kat skola pUTERA..
aku haPPy sesangat.. i'm really miz that skol!!! i miz my prenz there!!
pastu EXCITED la ni nop kelik umah..
brg2 aku dh kemas lps dari awal lagi.
huhu..mcm tahu2 je buleh balik awal!!!
soo..
aku x payah kemas doh la..
cepat2 aku pegi umah warden dekat pONdok pngawal tuh cari ustaz..
tapi sep2 MSSM memanah hok duk kat bangku tuh cakap ustaz xdop dio g BILLION.
pastu mujur ada adik2 junior form One dtg tolom..
"kak nop cari warden ko??" adik tu tnyO 
"ho dik" aku jwb
"ckgu ada kat pdg bola tuh,dia pun warden jugop kak"
"ho..kalu gitu adik buleh x tolom kak, tunjuk ckgu hok mana sow??"
****excuse me..aku x kenal etep ckgu..x cam lagi muka warden2..
**(kalu kat PUTERA high ScHool tuh mmg aku dah khatam nama2 ckgu n warden aKU..)
pastu..urm..
gapo eh???
"jom kak;)" adik come tuh kato..
"kak, ore serow ckgu tuh duk tgh pdg..tuh hok pakai baju biru tuh" adik tuh oyk..
"erm..kalu gitu xpo la dik.."
aku x jmpa pun ckgu tush sbb dio duk tgh pdg..
xkan la aku nop g tgh2 pdg tuh.
doh la ramai sep2 laki duk main bola..
satu kijoan plop kan?? hurm x kuasa aku!!

kite org pym jalan balik smula ko asrama..
" ho,teNkiu la dik..thanks coz tolom kak " aku kata..(kena hargai la p'tolongan die;)
"ok nO prOblem!" adik tuh pun snyum n pegi smula kat kwn dia.
end of the story..
pastu..aku ambik inisiatif lain pegi la cari no ustaz .
mujur ada no dio kat papan kenyataan.
aku bagi no ustaz kat my mum utk bagitahu kat warden mnx balik awal:)
mujur ustaz bagi kebenaran;)
and..i'm HAPPY!!!

THAT MY STORY...

Tiada ulasan:

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet