Nuffnang : My Dream To Buy House

06 Oktober 2011

INBOX MESSAGE : part 6



“DANIEL! Ini merupakan amaran terakhir,sebagai kapten..awak KAMU kena tunjukkan contoh yang baik untuk anak buah kamu! FAHAM!! Lain kali kamu kena datang tepat pada waktunya!!.” tegas jurulatihnya.

“Faham Coach!”

“Sekarang kamu bawak anak buah kamu lari TIGA ROUND KELILING KOMPLEKS nih, kalau seorang buat salah..SEMUA AKAN TANGGUNG AKIBATNYA..INI DINAMAKAN KERJA BERPASUKAN, selepas itu kamu semua ajar kembali ke sini ASTAKA ini kerana saya ada taklimat yang nak sampaikan!” Arah Cikgu Said kepada Daniel sambil diperhatikan oleh atlet olahraga yang sedang menyambut sesuatu dengan kek di trek mereka. Cikgu Said adalah jurulatih hoki dan juga jurulatih Olahraga, jika cikgu Azhan tiada dia akan menggantikannya untuk melatih atlet olahraga berkenaan. Pada hari itu atlet berkenaan mengadakan sedikit majlis untuk menghargai jasa dan pengorbanan jurulatih mereka atas kejayaaan ahli mereka yang dapat mewakili negeri .


“Terima Kasih Coach! Maafkan saya.”

“DENGAR SINI SEMUA!! BERKUMPUL DI DEPAN SAYA DALAM BULATAN. Hari ini kita akan buat warming up diketuai oleh Hakim dan kita akan lari tiga pusingan keliling padang kompleks..Faham Semua!!”

“FAHAM KAPTEN!!!!!” jawab mereka semua serentak akur dengan arahan yang diberikan.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Sementara itu, Hanany sedang menunggang motosikal sambil kakak iparnya Intan Fazlinda membonceng dibelakang. Mereka baru selesai urusan di bank. Tiba-tiba…

BBBOOOOOMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanany melanggar belakang sebuah kereta Iswara berwarna biru. Mereka jatuh ke atas jalan raya. Sewaktu mereka jatuh Hanany melihat sebuah kereta polis sedang laju meluru ke arah mereka dari arah yang bertentanagan, tapi mujurlah pemandu kereta polis itu sempat menggelak, jika tidak,mungkin mereka berdua akan cedera parah kerana dilanggar.

Seorang lelaki umurnya kira-kira 45-an datang membantu. Dia segera mengangkat mosikal Hanany dan meletakkannya ke bahu jalan.  Hanany bergerak ke bahu jalan. Sementara seorang mak cik membantu kakak iparnya berdiri dan membawanya ke tempat yang lebih selamat dari tengah-tengah jalan raya yang sibuk dengan kereta.

“Aduh!! Sakitnya..Kak,kak x apa-apa ke?? Maafkan Hany kak..” katanya cemas melihat darah mengalir keluar dari luka Intan di sikunya, Intan hanya mampu menggelengkan kepala.

“Adik,adik x apa-apa ke?? Duduk dulu k..bertenang..” mak cik itu cuba menenangkan Hanany.
Hanany terduduk kerana merasakan kepalanya berpusing-pusing. Dia hilang imbangan.Dia cuba mengingati apa yang terjadi sebelum dia melangggar kereta itu.

………………………………………………………………………………………………………

Aku memandang sekeliling. Rasa sakit menular di bahagian kiri badanku tapi tetap ku gagahkan untuk berdiri dan melihat keadan sekeliling dan mendapati kereta yang ku langgar sudah pergi dari situ. Kepada yang membantu kami, aku ucapkan terima kasih. Mujur aku masih mampu membawa motor dan kami terus pulang ke rumah.

“Hany bawak moto cmna ni? Nampak x keta tuh tadi??” soal kak Intan.

“Hany nmpak la kak..kan dari  trafik light tuh ore bawak laju,then keta tuh kluar dari selekoh, patutnya dia utamakan kita yang jalan straight nih,tuh jalan kita kak! Then..ore bajet la xpe la lau dia ambik jugak jalan kita..tapi lepas dia kuar dari selekoh ada ke patut dia jalan slow-slow..then DIA berenti  plop situ??? GILA KE HAPE?? Memang ore langgar la kak! X sempat brek kaki la tdi,yang sempat pun brek tangan je..MAAF KAK.”

“OK,lain kali bawk hati-hati..jangan laju-laju lagi..” nasihatnya dan memaafkan kekhilafanku.

Mujurlah Umie memahamiku. Abah pula, mula menyalahkan aku kerana cara pemanduaan ku yang agak tidak cermat. Akibatnya, aku dan kak Intan tercedera, motosikal yang diamanahkan umie padaku rosak pada lampu signal di bahagian kiri.

“Nak buat cmna..dah nak “GhERoOH” key..Hany nak pergi hospital x?”

“Hmm.xpayah la..sikit aje nih..lagipun Hany takut doctor inject..TAKUT..”

“Intan OK x??” tanya kak Elya.

“Sakit sikit je..lepas sapu ubat ok la..” jawab kak Intan.

“Umie..nah duit 400 ringgit nih..Hany ambik kat bank tadi.. umie tolong bayar duit komputer tu k” sambilku menyerahkan wang kepada ibuku.

“Kalau kamu berdua x apa-apa..pergi bersiap..kami nak ke TESCO lepas ni” katanya sambil mencuci luka d tangan ku.

“Ok! Bereh!!, kita gi ambik Ashraf kat umah papa Eyo x??”

“OK,nati umie cakap kat Abah.”

“Ore g mandi dulu k..tunggu..”

……………………………………………………………………………

“Hany gi turun ambik Ashraf” kata Abah setelah memberhentikan keretanya.


“OK,tunggu jap k”

“ASSALAMUALAIKUM..”aku lihat Kak Nadia sedang memangku Danish diribanya.

“WA’ALAIKUMUSSALAM..Hany”

“HANY DATANG NAK AMBIK ASHRAF NI..”

“Ashraf  baru siap mandi,nenek dia tengah siapkan dia jap”

“Ok..”kataku sambil menatap wajah si comel yang dipangku oleh Kak Nadia lalu ku menegurnya.

“Bestnya dia tido..alalalala..comelya…Danish tido..kak..mata dia bulat x??hehehe”

“Hmm.. boleh la..tak bulat mana…baby..bukak mata..nih tengok kak Hanany maghi nih..”

“Bukan apa..sebab hari tuh ore kelih dio..dio still tido jugop..hehehe..hmm..xpayah susah-susah..biar la baby nih tido..hehehe”

“MAGHI ngn sapo nih? Mama Ahsraf duk mana??”

“Ada..duk dalam keto..xcident etep tadi..salah bahu la tuh kot…”

“Betul kow gapo hok mok cik dengar??”tiba-tiba Puan Hasnah keluar membawa Ashraf.

“Hany ngn Mama Ashraf xcident tadi..”

“Kesian..lain kali  bawak moto hati-hati..” katanya sambil menyerahkan Ashraf  kepadaku.

“Ok..kami pergi dulu yea mak cik” kataku sambil meminta diri untuk pergi.

………………………………………………………………………………


Keesokannya, aku rasakan seluruh badanku sakit. Tangan kiriku tidak dapat digerakkan seperti sediakala. Akibatnya aku tidak ke sekolah pada hari itu. Aku berehat di rumah sebelum Umie membawaku ke klinik 1 Malaysia




[ inbox message 07 ]

Tiada ulasan:

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet