Nuffnang : My Dream To Buy House

24 Februari 2012

アイナ Dear Diary : My BFF tHINKS ABOUT ME #_#

Honestly..aku x terkejut pun..because memang aku jenis HOT TEMPER "sikit" ???

TAK LAH..AKU MEMANG HOT TEMPER BANYAK SGT2. hehehe..That's me.
Lagipun..mgkin kisah hidup aku dulu yang telah merubah aku menjadi agak panas baran bila something bad occurs. Even Skarang..aku still cepat marah..kurang sabar..tapi sikit demi sikit aku CUUUUUBBBAAAAAAAA... aku cuba jadi lebih Feminin BAIK . SOPAN. sedikit demi sedikit..mengawal emosi aku.


APAPUN...SEJAHAT..SEKASAR AKU..SE TAK SOPAN AKU..


AKU STILL CUBA JADI KAWAN . SAHABAT. TEMAN YANG BAIK UTK KAWAN2 AKU.
^_^


APA YG JADI..AKU AKN USAHA WI HOK TERBAIK UTK DORANG.


URMM..okay! Fine..nmpaknya aku dahhh lari dari TAJUK UTAMA...k k..

___________ File PERTAMA_______


PENGAKUAN BERANI MATI DARI MC'PAH.





SILA CLICK

Wan Noor Aina?? minah tu menyeramkan aku... Aku kenal dia sejak darjah 1 lagi.. first aku ingat aku tengok dia maen bubble dalam kelas.. tu yang pertama kali aku ingat aku sedar akan kewujudan dia tu kat muka bumi ni... Minah ni ganas sikit.... ehh!! tak-tak.. Ganas banyak.. Hahaha...(kalu Aina baco ni mapuh la aku) Tapi ganas2 pon baik.. (pong sikit....)


 Ingat lagi darjah 6 dulu aku ngan Gee suka duduk kat depan kelas kitorang,6 Bestari (koridor atas skali) pastu bila masa rehat masa orang beratur kat bawah nak naik ke kelas, kitorang pon kasi tuang sikit air ke bawah.. Ha'a.. Sikit la sangat sampai basah baju budak kat bawah tu.. kitore duk suko selok alik atas...diore duk ngepek alik bawah.. suko hati jah aku ngan Gee buat camtu.. sampai la satu hari tu kitorang dengar orang nak laporkan kes ado ore cuoh air kat tanggo ko guru besar.. aku ngan Gee pon insaf seketika dan berazam akan ambik cuti tanpa gaji daripada melakukan operasi cuoh air.. Niat nak sambung lepas UPSR pulok......


Satu hari tu aku ngan Gee duk kat koridor and ternampak Aina duk minum air Milo kat koridor tingkat 1 (tingkat budok darjah 1).. aku nga Gee pon gi tuang air kena tangan Aina.. Hahaha.. kitore duk suko-suko pahtu sekali tengok Aina tak dok kat situ.. Aina naik weii!!! aku pon lari gi maen jauh... sebelum ada je sejarah tulang aku patah baik aku blah... Gee pulak masuk dalam kelas buat muka innocent...sambung tampal stiker kat pencil box aku...


Aina masuk dalam kelas.. Dia naik hantu..!! mencari-cari makhluk mana yang penuh dengan 1 hasrat,1 semangat dan 1 tekad meng'attack' dia ngan air.. Gee masih mengekalkan imej innocent.. Pada masa yang sama, Amir datang dan buat lawak bodoh kat Aina.. Aina pon transfer jadi hantu Kak Limah lalu dengan penuh impuls membaling air Milo ke arah Amir.. Namun tangan Aina hok belok bleka membuatkan Amir berjaya mengelak.. Milo yang melayang tu pegi landing atas koleksi buku yang imported from library..


Aku balik semula ke kelas.. Patin dan Yusra duk kalut bersihkan buku.. aku buat dono je.. muka Aina dah jadi cam Darth Vader..... Mmm..hebat jugak penangan operasi aku ngan Gee nih...!!


Ogos 2006....Januari 2012.... hampir 6 tahun doh kejadian tu berlaku.. Aku sebenarnya tak tahu Aina tahu ke tak tahu atau tahu tapi buat tak tahu pasal kejadian tu.. tapi aku tahu yang Aina akhirnya akan tahu walaupon selama ni dia tak tahu menahu pasal aku ngan Gee adalah punca dia mengganas.... Huhh...Aku ni pon satu..apo punyo pengawas la....
Huhhh...kalu Aina baca ni habis la aku..... Pengakuan berani mati uhh... Betarian.. Kalu Ary nga Gee tak gi ambik result SPM nanti nih cey doh tu Aina culik kitore wak gi Golok....




__________________END STORY__________

NOTA Kepala LUTUT AKU..


TO FARIHAH ABDULLAH.


JGN RISAU. MG SELAMAT. AKU TAK MARAH..tapi agak terperanjat sbb RUPA-RUPANYA MUNG NGN GRAH la penyebab aku Naik Hantu ari dulu?? aishh..xpasal2 ore lain yg terkena ANGIN PUTING BELIUNG AKU...


AKU..100%  MAAFKAN MUNG FARIHAH ABDULLAH AND..NUR AJEERAH...
LAGIPUN...ACTUALLY AKU PUN DAH LUPA KISAH NIH!! HEHEHE...urm..kesian jugak kat Amir..



  • To Amir..lau mg baca nih..aku mnx maaf deh..
  • To Yusra..aina mnx maaf deh sbb rosakkan buku dio..
  • TO Fatin..aku mnx maaf deh!! Mmg nakal la aku dulu... sampai sep mg pun kena bila aku marah..




apapun..aku harap korang faham perangai BURUK AKU nih...
aku bila marah mmg beraPI-API larh!

Tapi..bila aku sejuk..skejap je..dlm 3 hari tuh aku akn terlupa..

TAPI!!!

**MESTI ada tapi ke?? 

MESTI!!

Tapi..lau seseorang itu buat aku marah sekali lagi..secara AUTOMATIK MESIN INGATAN INI AKAN LIGAT INGAT KEMBALI APA2 benda yg korang buat kat aku..=p

##FACT! 
I CAN FORGIVE U..BUT I CANT PROMISE TO TOTALLY FORGET ABOUT IT.
SOMETIMES.. memory aku baik..kdg2 aku tak ingat..

Nak dgr tak satu celita..

aku ingat sikik2 ke tau..urm..

Masa Arwah sepupu aku meninggal dunia sebab dia jatuh kerusi..*itu yg aku ingat masa tuh..
Actually..dia meninggal sebab JANTUNG BERLUBANG.

Hari tuh memang aku menangis..menangis tersedu-sedu..menangis tak henti,,punca? 
Sebab sehari sebelum tuh..aku berebut gameboy ngn din..Pentingkan diri sendiri kan aku nih,..masa tuh aku xtau pun dia sakit..aku tak tahu dia sakit teruk..aku just tahu dia kena duk spital kdg2..esoknya..pagi tuh..Su wi gameboy tuh..aku just ambik je la..kat skola..lps rehat..aku dapat berita..din jatuh kerusi..kecoh satu skola..aku ingat jatuh biasa je..

AYAT YANG AKU TAK LEH TERIMA KENYATAAN MASA TUH ialah..


"NA, Din tak dop doh!"
terasa SEPERTI satu tamparan hebat bila dengar ayat tuh!

SAKITNYA HATI..KECEWA..SEDIH..
SEBAB AKU RAPAT NGN DIA. WALAUPUN KITAORG ADA gaduh2, ada gura2 bodo..kecek tak tapis..tapi..aku mmg dah anggap din macam abg aku jugak.

NAMA DIA MUHAMMAD FAKRUDDIN BIN MOHD NOR.

dia ada adik..muka serupa betul cam dia..Namanya faiz...cuma faiz nih lbh putih laa sikit..
Tiap kali aku terpandang Paih!!aku sokmo ingat ko din..
Sbb tu..lau paih nop maen game  dlm phone aku..aku wi..aku wi pinjam..
mgkin sesalan aku sbb aku sokmo "berebut" nak maen gameboy .ngn din dulu..mgkin sbb tuh aku agak manjakan paih..

Ya Allah..kau permudahkanlah urusan sepupuku bila bertemu denganmu.
Ya Allah..Ampunkan dosanya jika dia ada melakukan kesalahan.
Ya Allah, Ampunkanlah dia,,dan rahmatilah dia..
Ya Allah..lapangkanlah kuburnya..

___________________________________    Esoknya..aku nih still gi skolah..


Aku g,..macam tak de pape..aku naik hairan..kenapa sepupu2 aku tak pergi sekolah??
Aku hairan..kenapa dorang pelik bila nampak aku lengkap berpakaian sekolah?
Aku binggung bila sampai sekolah..saen2 aku duk tnya..


"Na, MG okay dop??"


Tiba-tiba..pengumuman kedengaran...Nama din disebut..kutipan dibuat..aku teringat balik..


KENYATAAN..YANG DIN DAH MENINGGAL..DIN DAH TAK DE..


YA ALLAH..AIR MATA AKU JATUH ..JATUH SEKALI LAGI..SEKRANAG PUN AKU MENANGIS BILA INGAT BALIK..aku kesal sbb aku tak sempat mnx maaf ngn dia..Sekarang..hnya doa..yg mampu aku berikan..hnya ingatan yg mampu aku kenang..


Aku ingat..dIN dah khatam al-quran..aku ingat din baik ngn aku..dah macam abg aku.
aku ingat..masa tuh din darjah 5, Ah' darjah 4,,aku darjah 3..




END OF THE STORY..


AKU INSAN YG BYK KEKURANGAN.
AKU KDGKALA MUDAH LUPA.


YA ALLAH..KUATKAN HATIKU..YA ALLAH..JADIKANLAH AKU REDHA DGN PERKARA INI.. JADIKAN SEMANGATKU KUAT BILA TERINGAT AKN arwah din..


Mungkin juga...sbb din..sbb dia sakit Jantung berlubang?mgkin sbb tuh aku nak sgt ceburi bidang perubatan..


apa mgkin aku dapat membantu insan lain senasib dgn arwah din? Ya Allah..permudahkan jalanku..




MOGA  HATI AKU TETAP KUAT UTK MENERIMA KENYATAAN ini. yg DIN dah xde=[
Bertahun berlalu..APA AKU terus kuat menerima kenyataan ini?


budak yg pakai baju biru agak chubby tuh faiz..muka dia seiras ngn arwah din..
cuma dia agak putih lagi dari arwah din..=(



Tiada ulasan:

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet