Nuffnang : My Dream To Buy House

24 Jun 2013

アイナ Dear Diary: Alhamdulillah..

ALHAMDULILLAH MENANG TOP UP!! 



Tadi inform kat sponsor Elih, kat facebook, Alhamdulillah LAJU je sponsor reply, dah dapat.
TQ :) TERIMA KASIH.

dan semalan dapat TOP UP RM5.

Sebab aina menang giveaway :


Ini blog penganjur contest : TQ SOO MUCH


Dan..rupa-rupanya sponsor tu kakak blogger syiera :) Terima kasih sis sebab sudi sponsor. Alhamdulillah, ada juga rezeki aina sebab sis Farrah Umai Na .   Alhamdulillah, syukur jugak sebab sponsor mengotakan janjinya :) Yang bestnya Sis Farrah bagi top up  hari tu jugak. Haa.. mana nak cari tu?hehehe.. sbb ye laa.. sis farah baru keluar rumah sbb sebelum ni xtau contestant pakai line apa. Memang tabik spring ngn sponsor giveaway yg aina join ni. terima kasih banyak-banyak semua.


________________________________________

p/s : HAA..aina dapat tudung. Come sangat!!!! Kaler oren :)
Giveaway yg mana? Hmm.. kalau tak silap dari giveaway blogger adam Faiz :) 

sponsornya dari butik Echa
suko sangat! Lembut je tudung ;) tudung bawal yg comel :)

_______________________________________________


Hmm.. hari tu join jugak Qaleeda Collection giveaway kat FB Qaleeda Collection 


BP 004

MATERIAL : SOFT COTTON
BIDANG 45

______________________

AND DAPAT SHAWL  jugak dari giveaway yg aina join sebelum ni *;)





Shawl Ayami yg sgt cantik , warna yg menarik, kain yg lembut dan mudah dibentuk ;)

aina dapat shawl ni sbb join contest kat fb Dressuana :) 
iNgatkan nak cuba nasib nak dapat hadiah utk peplum tapi ada insan lain yg lagi bertuah:)
Apapun..BERSYUKUR SEBAB DRESSUANA MENGHARGAI PESERTA2 YG JOIN. ADA HADIAH SAGUHATI.
ALHAMDULILLAH AINA pun antara peserta yg terpilih utk saguhati.
TERIMA KASIH ;)


_____________________________

KORANG SEMUA :)
TERIMA KASIH SEBAB MEMBACA.

TOLONG KLIK IKLAN NUFFNANG KAT BLOG NI BOLEH?
THANKS. boleh la buat menabung . tq.
nak aina klik iklan nuffnang blog korang? @ IKLAN Says korang atau apa2 iklan? bagitahu je. comment k.


Awk tolong saya, saya tolong awak



WIN- WIN SITUATION OK :)

wish me luck 4 exam speaking MUET , 2JULY ni ;) tq

20 Jun 2013

アイナ Dear Diary: Bukit Bidang Wait For Us! ;)


Masa 1st cikgu Zubaidah kata nak buat lawatan ke tempat kajian ke Cameron Highland, tersenyum lebar aku. Rasa excited nak pergi. Hati aku ni meloncat-loncat gamaknya tak sabar nak pegi??!
I
Tadi..Cikgu tukar plan. Sebab nak jimat kos dan jimat masa. So, cikgu suggest lawatan kajian ke Bukit Bidang, Pasir Puteh. Nak kaji cerun bukit. ;) PBS GEOGRAFI ada dua pilihan. Kami sekelas sebulat suara setuju aje dengan pilihan cikgu nak kaji cerun untuk kerja kursus Geo Sem 3 ini. Tadi puun dah start plan nak bayar yuran penyertaan berapa, nak pergi hari apa. Kumpulan, ahli kumpulan, tugas dah mula dipilih. Syikin pulak nampaknya dah start kena menaip selaku Setiausaha kelas dan Pertina ( Persatuan Tingkatan Enam) , Pe'ah pulak dah nampak kena uruskan semua. Thanks to her all activity berjalan lancar selama ni. Thanks to her because concern about all of us.  Kesian dia jugak sebab dia yang nampak kena urus sponsor. Nak bincang dalam kelas. Soalnya sponsor? Haa..sponsor satu hal. Kami tak ada pengalaman nak uruskan hal pencarian sponsor. Mujur ada pe'ah yg ada pengalaman nak tangani hal ini. Harapnya dia berjaya dapatkan sponsor supaya kos pengangkutan dapat dicover.

 Nak harap UMK? UMK boleh membantu sebab dengar kata SMKDAM ni sekolah angkat mereka :).
 tapi takut juga program lawatan kami simb0ng (*bahasa kelate) pulak ngn aktiviti pelajar mereka? So kena prepare cari sponsor untuk mudahkan kelancaran aktiviti. Hal itu, urusan teacher Isaura. Mungkin teacher boleh tanya dan inform pada mereka hal ini. Harapnya UMK dapat membantu. Harap-haraplah. 

Layanan mereka masa kami PPU T2 buat lawatan ke UMK di Pengkalan Chepa dan UMK di Bachock memang baik, memang best! Mereka friendly dan memang best la dibawa melawat kawasan tempat pelajar UMK belajar. Bilik-bilik khas dorang untuk buat batik contohnya, seni ukiran , lukisan, tempat mereka jamming, bilik tutorial, dewan kuliah. Terbaiklah layanan mereka. Suka jugak katt gym UMK kat PC and library UMK PC. memang Superb la. :)

2 Julai nanti, kami kena pergi. sebab dalam soal jadual, sepatutnya 1 Julai dah start adakan penulisan ilmiah. 
So, HELLO, BUKIT BIDANG. Agaknya apa yang menarik dapat kami PPU T2 GEO lihat kat sana?? hehehe.. Cikgu kata kat sana adabatu granit... So, let's wait and see :)




19 Jun 2013

アイナ Dear Diary: SEM 3 STPM


Hari 1st masuk kelas muka pun semangat macam dalam gambar la. Senyum lebar. Semangat berkobar-kobar.. Dapat je tugasan pengajian am.. alahai..karangan?? hmm..Dasar Luar Negara ( Malaysia)..bulat mata baca nota. Cikgu Labri pulak..alahai...suko bena wi kijo karangan. Adehh.. 

Tadi..dah masuk minggu ke 2 sekolah.. Ha,,,karangan lagi..kali ni karangan Hubungan Diplomatik.
Apa lagi..tersengih je la..senyum je..nak buat macam mana.. nama lagi Belajar. Homework cikgu bagi? TERIMA je dgn hati terbuka k. Ahad ni dah nak kena hantar. Karangan? Benda palimng penting sebelum buat karangan. 

1. baca nota.
2. buat rangka karangan
3. banyakkan huraian.

Bab buat rangka karangan.. tak tahu la.. berat pulak tangan ni. Mungkin selama ni aina dah terbiasa tulis direct apa yg dah ada dalam kepala. Nak kena polish semula la nampaknya kemahiran buat karangan. 

So? HELLO ESSAY WORLD. HOPEFULLY WE CAN BE FRIEND.

Kenapa?

SEM 3. Subjek Pengajian Am. Terbahagi kepada 3 bahagian.

i. Bhaguan Objektif (15 soalan)
ii. Esei ( kena JAWAB 2 Soalan)
iii. Alih komunikasi. 

So>? Nampak tak? Pentingnya KARANGAN? Satu karangan 25 markah. 2 karangan? 

25 x 2 = 50.

Markah tu MAHAL K. 

Tambah-tambah karangan subjek  P.AM
Isi kena tepat. Tak boleh melencong. Sakitttt betul nak dapatkan markah.

SEM 3 ni pula...tak ada kerja PBS macam sem 2 dah.
Macam mana la nasib result sem 2 aku ni???'

Doakan aku berjaya. Harap sangat dapat polish kemahiran buat Karangan.
Markah oh markah... Lagipun subjek pengajian am penting utk LULUS.
Kalau tak macam mana nak dapat SIJIL STPM =)

SENYUM SOKMO ;)

アイナ Dear Diary:Alhamdulillah :) Menang hadiah.


Haa..nak tahu blog chenta taugeh menang hadiah apa? apa lagi? click k.
Thanks a lot. Alhamdulillah.. SUKA bebenoorr ambo buleh hadioh. sapo x suko?
TO all winner. CONGRATULATIONS. :)

p/s: harap click k iklan nuffnang kat blog ni. Dapat la menabung. hohoho :) TQ.

16 Jun 2013

アイナ Dear Diary:HOPELESS, wake UP.AND STOP.

AINA please STOP for giving a HOPE or receiving HOPE.
You deserves someone better than him. Buang perasaan mung jauh-jauh. Campak jah ko sungai.
Tanam dalam-dalam, kambus lah perasaan mg. You're just wasting ur time with him. Please END it right now and SAY GOODBYE FOREVER. dont turning back again. You should realise that he not meant for you. Besides, you cant guarantee he'll be urs? so LET  THIS RELATIONSHIP OVER AS FRIEND. Nothing more. JODOH, AJAL, MAUT , REZEKI SEMUANYA telah ditetapkan. BERSABARLAH. BELAJAR SUNGGUH2.

15 Jun 2013

;)

Copy dari FB ditujukan khas buat yg masih belajar: 

"Satu malam,4 org pelajar kolej tlh brseronok sampai tengah malam walaupn esoknya mereka ade ujian. Esoknye,mereka berempat memikirkn 1 idea yg bernas untuk mengelak mengambil ujian trsebut.lalu mereka menyapu muka mereka dengan minyak grease dn kotoran2 lain. Setibanye mereka ke kolej,mereka memberi alasan yg tayar kereta mereka bocor jd mereka tidak sempat untuk hadir mengambil ujian itu.Pensyarah yg mengendalikan ujian itu berkata mereka boleh mengambil ujian itu 2 hari lagi.selepas berterima kasih,mereka pn keluar dengan gelak ketawa. Dua hari selepas itu,pensyarah itu mengatakn yg ujian yg mereka akn duduki itu istimewa lalu mereka berempat di letakkn di 4 bilik berasingan. Mereka bersetuju kerana mereka tlh bersedia sepenuhnye. Berikut adalah ape yg trkandung dlm kertas ujian mereka:

Ujian ini mengandungi 2 soalan dengan jumlah markah 100.

Q.1)Nama Anda:____________(2 markah)

Q.2)Tayar mana yang bocor?(98 markah)

A.Depan Kanan B.Depan kiri C.Belakang Kanan D.Belakang Kiri

14 Jun 2013

アイナ Dear Diary: Aina menang GA :) segmen 4 Days.


Hello~! Haaa...nampak tak design Badges kat atas tu? 
Alhamdulillah... aina menang short segmen 4days.


rekaan kat atas tu.. disponsor oleh :)




Pretty Little Badges 



Inshaa Allah.. nanti bila dah siap, sampai la kat rumah ;) hehehehe
TERIMA KASIH sebab sudi sponsor BADGE yg Comel ini. Tenkiu. 

HAA...Kawan-kawan..apa lagi? Jom CLICK LIKE kat Fan Page :





Pretty Little Badges 


Cuci-cuci mata pun boleh.. banyak rekaan yg menarik. 

Banyak juga pilihan  Badges. So jom usha apa yang menarik. Bakal-bakal pengantin mesti berminat nie..
jangan malu-malu.. Jom tengok, kalau dah suka apa lagi TEMPAH la... pm je fan page dorang ;)



___________________________________________________

p/s: aina ada jugak menang beberapa GA yg lain. inshaa Allah nanti aina tunjuk hadiah yg aina dapat. hohoho
tq.

アイナ Dear Diary: WALK WITH ME 2013 dan BELON di awangan~! ;)


Hari ni pelancaran Walk With Me 2013.
WAHHH~!!! Apa yg aku eksaited** excited sgt??~! 




byk BELON!!



eh~eh~eh..BELON je mung carow ko??
hehehe..

Hom..molek la..MUKA pun dah macam BELON. BULAT. hohoho..

suka bbenaa wehh jaley2 KOTA BHARU tadi.. ibaratkan jalan raya aku yang punya.

WAH, WAH WAH..

apasal pulak kan?
yee la..
TANPA RASA TAKUT DGN FREEDOM-nya jalan atas jalan raya.
 NO CARS NO MOTOCYCLE
jadinya tak takut la nak Melintas jalan** hohoho * fikiran aku lerrr...org lain lain pulak dio pikir..

gunalah KEDUA BELAH KAKI yg SEDIA BERBAKTI ..
hehehe...

yeee dakk?? lagipun JAUH BERJALAN LUAS PANDANGAN ;)


Cantik tak ? COMEY TAK KAK TON~?!!   errr..
Aku suka tengok belon tu. byk betul. rasa nak melayang sekali la ngn belon-belon..


eqin dgn bella.. WALK WITH ME 2013. ;)
 ha~! tengok tu? peminat BELON jugak yeaa.... hehehe


haa~! NI pulak dah sampai pusat bandar KB.
kaki pun dah lenguh jugak la.
tapi muka tetap SENYUM.
manis gitu lorrhh ;)

walaupun nafas pun dah semput jalan..~! ** yg semput tu aku lerr..xpe NIAT nak exercise =)

END OF STORY. BERJAYA JUGAkk la kAMI BERJALAN/WALK WITH ME 2013.

BOLEH KATA.. DI SETIAP TEMPAT KAMI BERJALAN ADA PERSEMBAHAN GENDANG/REBANA perhapss??
DAN AIR MINERAL~! refill tenaga berjalan.. bagus kan pihak pengurusan..concern dgn pesertanya,
Abg2 pakcik kakak2 puan2 POLIS/PBSM dan lain2 pun ada support.. 
mana la thu kan..ada yg pengsan berjalan..hohoho??
preparation dorang buat dgn begitu JAYANYA ;)

hingga kat garisan penamat pun ada booth 100 PLUS yg bahagikan air free =)
refill tenaga lagi tu kan.. 

Nasiblah pakcik tu penyabar..dgn ramai peserta yg pergi kat booth tu.. nak buat mcm mana..sabar la yeaa.. dgn keadaan org ramai apa yg boleh kita buat SABAR =) letih staro mana pun dah namanya kerja sabar k pakcik2 abang2 kakak2 puan2.

Byk betul gerai2 makanan dibuka ;)
Novel buku?? aku tgk tadi ada potongan harga.

makanan pun sedap2. aku dey beli sambusat tadi...bau pun dah menyelerakan.. 
tadi rm3.50 utk 5 biji. RM 7 sepeket.
sedap ;)
--------------------------------------------------------------------------

p/s :) 9/10 pekerjaan ialah berniaga.
bagus betul rakyat kelate ni. byk usahawan. byk hok nego key?
kalu kuat usaha, kena cara gigih usaha,ada kepandaian/kepakaran
KAYA laaa.. =)
byk makanan halal.
MELAYU BOLEH.
MALAYSIA BOLEH. 
;)

03 Jun 2013

NOAH - Jika Engkau Lyrics

Apa yang telah terjadi yang telah membuat kau tak mengerti
Maaf ku tak sadari yang telah membuat kau ingin pergi
Saat ku tak bicara, berjuta kata yang ku ungkapkan
Walau kau tak merasa, cinta yang ada begitu nyata

Ku ingin engkau tahu berartinya dirimu
Ku tak inginkan kau ragu, aku kan bertahan dalam hidupmu

Jika engkau pergi hilang dariku
Meninggalkan mimpi dalam tidurku, bersamamu dan tanpamu

Ku ingin engkau tahu berartinya dirimu
Ku tak inginkan kau ragu, aku kan bertahan dalam hidupmu

Jika engkau pergi hilang dariku
Meninggalkan mimpi dalam tidurku, bersamamu dan tanpamu

Jika engkau pergi hilang dariku
Meninggalkan mimpi dalam tidurku, bersamamu dan tanpamu

01 Jun 2013

アイナ Dear Diary : Trying to loss weight AGAIN and again :)

WEIGHT LOSS CHALLENGE 6th.
Start weight 26/4/13:  79.5kg
                    28/5/13: 75   kg
                      1/6/13: 73.1 kg

HOPEFULLY..ADA LA PELUANG NAK MENANG. Now concentrate utk kurangkan eating habit. kurangkan pgambilan kalori.GUNA SEPENUHNYA F1 utk gntikan mkn malam n sarapan. Lemak dalaman pun kena kurangkan jugak ni. tapi omega dah habis. apapun..I want a healthy lifestyle. Kawan aku cakap..hidup ni time kita sihat je kite leh makan apa kita nak..time sakit nanti mana ada selera nak makan. tapi bagi aku..MAKAN biar berpada.. NOW...NO CARBONATE DRINKS.. Aku cuma minum air masak,air kosong,air mineral je.. Air sejuk pun dari peti ais je..bukan dari ais batu...HOHOHO.. tabiat aku suka tengok rancangan masakan memang xboleh lari laaa.. 5 rencah 5  rasa..wah! sedap2 pulak nampak makanan yg disediakan. hanya mampu telan air liur aje la..buat masa skrg kawal2.. bukan apa..suka jugak tgk..usha2..baju2 cantik tapi aku mana laaa muat semua baju tu..Alahai..tunggulah..Semoga bila berat aku makin menurun..inshaa Allah baju2 yg aku suka haraapnya muatlah aku pakai..Now Focus to AIM weight 70kg . Hopefully tercapai. lebih baik istiqomah dlm melakukan sesuatu. BERSEMANGAT K AINA.. Jgn putus asa.
 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet