Nuffnang : My Dream To Buy House

31 Disember 2012

アイナ Dear Diary: 2012...> JAN 2013

2012,
Beberapa jam lagi..mungkin juga beberapa minit lagi?
2012 akan meninggalkan aku dengan kenangan,kesedihan,kegembiraan,kebencian yg pernah aku rasakan, semuanya akn meninggalkan aku...

Esok,2013 dah start sekolah. Jan 2013. Is there something GOOD waiting for me?
I HOPE SO. SEM 2 STPM 2013. STUDY HARD. BO LAAAHH DUK MAIN2 NYO.
BLAJA SUNGGOH.


27 Disember 2012

JUST COPY PASTE ;) STPM

STPM sememangnya mematangkan pelajar
1. dari mula lagi cabaran adalah melihat rakan-rakan yang bersama menduduki SPM melangkah meninggalkan anda ke IPT
2. perasaan terpinggir, tertinggal di sekolah dengan pakaian sekolah, sedangkan kawan lain di IPT tidak lagi perlu berpakaian seragam
3. mengikuti pengajian STPM yang jauh berbeza dengan apa yang pernah dilalui semasa di tingkatan 4 & 5. 
4. cuti-cuti perayaan - hari raya aidil fitri dan aidil adha lalu mungkin cukup meninggalkan kesan lagi apabila rakan di IPT pulang bercuti hari raya dengan pelbagai kisah dan cerita mereka di IPT
5. mungkin juga dalam masa yang sama seorang demi seorang rakan pelajar meninggalkan pengajian tingkatan 6 ke IPTS yang agak lewat kemasukannya
6. menduduki peperiksaan semester 1 STPM baru di dalam suasana serba baru yang berbeza dengan masa di tingkatan 5
7. iklan pengambilan ke IPT yang dibuka untuk pengambilan Januari sekali lagi meruntum jiwa. kesempatan mungkin diambil untuk ikut terus melangkah bersama rakan yang telah melangkah terlebih dahulu dari anda
8. menjelang januari nanti akan ada beberapa orang lagi rakan yang akan meninggalkan anda untuk melangkah ke IPT
9. diikuti dengan keputusan SPM pada Feb/Mac ....walaupun sebagai penonton melihat adik-adik menerima keputusan SPM, mengemukakan permohonan ke IPT yang tentunya akan menyentuh lagi hati.
10. tentunya akan disusuli lagi dengan keadaan yang sama seperti tahun lepas apabila mereka yang berjaya akan melangkah ke IPT

....sedang anda masih di sini

percayalah kejayaan anda melalui waktu-waktu sukar inilah yang mematangkan anda untuk tabah menempuh laluan yang mungkin lebih hebat di hadapan sana.

Selamat berjaya

アイナ Dear Diary: FOOL

Dear Diary, aku tak tahu apa yang aku dikirkan. apa yg aku dah buat? tindakan aku? fikiran aku? OTAK aku fikir apa pun aku tak tahu. I'M JUST A FOOL!


Stress sokmo minggu ni. Aku tak bijak mengawal perasaan.

KEJADIAN? apa yg jadi bena??

Aku ni sensitif sikit. cepat tindakan aku lau bab2 TEYYY ore.
so bila aku terkejUt,tindakan spontan aku..aku JUST SEPAK KAKI puyie,apa lagi..kotor la seluar dio. maroh kawe tuh.haaa BERAT~~!

dan benda tuh wak aku STRESS and hilang MOOD nak g beli billion. Malas nak g mana2. hilang selera makan. nasik hok aku patut makan...aku aku wi ko aiman je coz masa tu mood aku mmg 0 . DOWN MOOD Aku,. esok..means..27/12/2013 hari ni..mcm mana aku nak hadap muka dia. mcm mana aku nak hilangkan stress dan tekanan ni. dah la masalah lain byk lagi dlm kepala ni..


AKU NAK BERSENDIRIAN..NAK TENANGKAN FIKIRAN..

16 Disember 2012

アイナ Dear Diary: HI!! ^-^


dah lama aku x post apa-apa.
MOOD ; Xleh tido, rasa nak demam.
nak buat cmna kan..skrg musim hujan..

sabtu-khamis minggu ni kijo.
sabtu depan kijo sehari ganti sbb yie g tmuduga uitm. **GUDLUCK!

2013? HI,AWK~~!!

untuk permulaan Jan 2013 yang akn aku jalani..sebahagian wishlist dibawah adalah permintaan aku...
( utk material brg2 sekolah)

wishlist:
beg sk (/)
alat tulis (X) **x beli lagi
buku (X) ** tunggu sk start.
kasut (X) ** tgk keadaan. postpone dulu.
upgrade netbook ** nati cukup pitih.
baju sk (X) jahit dh thun lps,just tunggu 2013. (^-^ librian)

**rak letak buku ^-^ lama dah nak. g tgk harga n' survey tadi dekat rm70 la hok ok.
ok biasa dlm hrga 30.

OK. SO, daripada 6 Bawah Al-Razi as know as 6BRA aku akn jadi senior di 6 Atas Al-Razi a.k.a 6ARA.
HERE I AM. STILL. A SCHOOLGIRL. NOT A COLLAGE GURL.
TO BE HONEST~~~!! SAPE X CEMBURU TGK KWN2 LAIN MASUK UITM ,UIAM, MATRIK, ASASI, FLY ABROAD **example: CHINA~~ **BERUNTUNG Afiq che lah. cita2 dio masa f4 nak jdi cikgu. skrg duk blaja CHINA. kat wilayah mana,kwsn mana, aku tak tahu.

BACK TO REALITY. HERE I AM. SMKDAM. THANKS FOR STILL ACCEPTING ME AS UR STUDENT. ALTHOUGH I KEEP MISSING MY OLD SCHOOL SMKPUTERA .

APA YANG AKU SUKA? APA IMPIAN AKU? APA PERMINTAAN AKU?

AKU NAK SEBUAH BILIK YANG SELESA,CANTIK, DAN SIMPLE.











KALAULAH AKU ADA BILIK SECANTIK BILIK2 YANG DLM GAMBAR TU..
alangkah BAHAGIA HIDUP NI..hehehehe ** apapun..tu angan-angan aku saje. x salah pasang angan-angan utk miliki bilik secantik itu kan. huhuhu =p

p/s: xlama lagi birthday gary/Khairil Amiru.Aku amik kesempatan ni utk wish HAPPY BIRTHDAY AWL sikit sbb x tau plop bila aku akn online. huhuhu **saen sk rendah; SK LANGGAR_batch 06
HAPPY BIRTHDAY Khairil! 30 Disember. Happy birthday la Boh~!


aku harap mg bahagia ngn family n' saen2 mg. 

 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet