Nuffnang : My Dream To Buy House

30 Disember 2013

VOTE ME :)


salam
harap boleh tolong vote sekejap


assalamualaikum, hi Can you HELP me CLICK link dan LIKE..

LIKE this picture :

28 Disember 2013

アイナ Dear Diary : AKU DI SINI

Wahai kawan.
Aku di sini.
SETIA menemanimu.
Sedih melihat kau kecewa.

Aku di sini.
Sentiasa ada.
Mungkin aku tak mampu merawat lukamu,
Tapi aku akan sentiasa ada,
untuk tetap setia,

Bangunlah,
Buang rasa kecewa,
Tinggalkanlah dia.

Hargai masa yang ada,
Aku di sini.
Selagi aku hidup.
Kita tetap kawan.

Aku disini.. :)

Senyum ini,
Hati ini,
Masih menganggap kau sahabtku.

Ingatlah, Aku ADA..
Aku di sini,..

21 Disember 2013

READ HERE :(

Just a short entry :)
Anyone.. HELP.. please.

Kenapa bahagian Reka Letak dalam blog aina bila klik keluar ERROR 404?
dah nak add new widget x boleh. Nak letak banner x boleh. Macam mana ni.
Any suggestion.

Thank you for drop here ~!
Gracias!

20 Disember 2013

Daftar Butterfly Project :)

Butterfly Badge A

Done Join.
Tapi atas sebab tertentu aina tak boleh letak Banner kat sidebar.
Jadi Buat sementara waktu aina letak kat sini boleh?


Hm.. Netbook ada masalah dengan bateri and charger.. 
And.. something wrong with my blog?!!
Kenapa masa nak edit kat reka letak keluar ERROR 404?
Someone? pleasee :(

17 Disember 2013

アイナ Dear Diary : You Make Me SMILE

bored, burger king, drink, fast food, hanging out
like you, smile, sms, stupid

black, blackberry, boy, case

Obviously, when I receive your text message, I keep smiling ^^. My friend realize it. But we're just friend too. ^^ It's really comfortable to have a conversation with you through text message.

 It really nice feeling,
 no force but more to attraction to keep SMILING in front of my phone because of YOU? :p

 Smiley face! That's YOU! :)
 Thanks for make me smile.

FRIEND FOREVER ^^

03 Disember 2013

アイナ Dear Diary : ALHAMDULILLAH ^^

chocolate, muffins, eat, cupcakes, hungry

Just a short entry. Alhamdulillah.. aina menang beberapa Giveaway :)
Kalau ada masa nanti aina akan review apa yang aina menang ^^

japan, kpop, sweet, asian, hipster, baby, girl, cute, indie
Maaflah, entry ringkas sebab mood entah ke mana :)

Letih melayan karenah anak-anak buah. Otak mereka ni.. budak-budak lebih cerdik/ligat dari kita. Tak terlayan dibuatnya. Haa... lagi-lagi bila ke pasaraya.. amboihh.. nak barang makanan mahal-makal.. mana nak cekau duit. hahaha. yogurt la, nutrigent la.. budak kan.. kalau tak beli menangis pula.. Entah macam mana nak ajar supaya tak terlalu dimanjakan.

Ok la. being a babysitter for alwani sometimes , ashraf dan haziq? aina x paham, sekejap bergaduh/berebut mainan, sekejap lagi berbaik.. apakah? betul-betul tak faham jiwa mereka :)

01 Disember 2013

Muhasabah Bersama



Muhasabah Bersama

Bercakap mengenai jodoh. Pada pandangan peribadi aina, Allah dah tentukan jodoh kta di Luh Mahfuz. Yes, i'm thinking that way. Perbetulkan aina kalau aina salah.



Orang sekarang kata bercinta selepas kahwin lebih manis. 



30 November 2013

Antara soalan yang diajukan pelajar kepada dan MPM


red, gift, white, rose, flower

Pelajar : Bagi yang mengambil ULANGAN 3, adakah keputusan STPM dikeluarkan sebelum kemasukan ke Universiti?

MPM : Pelajar yang mengambil ULANGAN 1 dan ULANGAN 2, tetapi tidak mengambil ULANGAN 3, keputusan penuh STPM akan dikeluarkan pada bulan Mac. Bagi pelajar yang mengambil ULANGAN 3, mereka tidak akan menerima keputusan STPM pada bulan Mac, sebaliknya keputusan penuh STPM mereka akan dikeluarkan pada akhir bulan April. Bahagian Kemasukan Universiti telah menasihatkan sama ada pelajar yang mendapat keputusan pada bulan Mac atau akhir bulan April hendaklah terus mengisi permohonan kemasukan ke universiti secara dalam talian apabila di buka. MPM akan menghantar keputusan penuh STPM semua pelajar terus kepada Bahagian Kemasukan Universiti sebagai pengesahan tulen. 

Pelajar : Adakah peluang lepasan STPM memasuki Universiti lebih baik berbanding dengan lepasan Matrikulasi atau Asasi?

MPM : Bahagian Kemasukan Universiti meletakkan lepasan STPM sebagai pilihan utama untuk mengikuti program di IPTA. Lulusan STPM juga diterima masuk ke universiti luar Negara, antaranya ialah United Kingdom, Ireland, Scotland, Australia, New Zealand, India, dan Singapura. Ini kerana keputusan STPM diiktiraf oleh Cambridge Assessment, UK.


Mungkin ada PERSOALAN LAIN YANG BERMAIN DI MINDA?
KLIK LINK MPM ^^

28 November 2013

アイナ Dear Diary : Bahasa Melayu (U2) STPM 2013


Esok giliran aina untuk re-seat paper Bahasa Melayu Penggal 2 ^^

Haaii..perasaan ini kembali lagi.. TAKUT~!!  Esok adalah peluang kedua dan terakhir untuk repeat paper BM.Selepas ini hanya bertawakal kepada Allah SWT shj. Esok aina kena jawab molek. Kena YAKIN. 

Pengawas peperiksaan punyalah strict! Mak oii.. Duduk pulak sebelah meja aina.. lagi laahh bahangnya terasa.. bahang apa? Ketar tangan ni nak menulis.. huhuhu... Tiga je pun pengawas peperiksaan yang baharu. Kalau dah habis masa tak boleh menulis lagi. STOP WRITING!

^^ apapun.. setiap yang berlaku ada kebaikannya. Aina kena buat yang terbaik. Tak boleh mengharap pada sesiapa, dalam dewan ibaratnya hanya aina yang boleh menentukan result STPM aina. ^^

Allah sahaja yang tahu perasaan itu. I'm alone with my on memory, kena perah otak and re-call semua apa yang cikgu ajar. kadang-kadang tak ingat fakta, jawab je guna logik akal. Asalkan jangan tinggal blank..

QWERTYUIOP! Ok lah. it's time up! I need to rest to survive in examination/"WAR" tommorrow.. 
wink wink. Mr/Mrs Sunshine.. Doakan aina. Eh! satu lagi.. jangan lupa KLIK IKLAN NUFFNANG kat sidebar aina. hehehe. Boleh la kumpul sikit untuk planning buat rumah. Huhuhu.. Biar betul duit nuffnang nak buat RUMAH? It's my DREAM and I want it. Orang kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. Apa kata korang pun support impian aina. hehehe. TERIMA KASIH.

Gracias!



p/s: To Gera-kun. If you read this, i'm sure you're not understand malay language or most of my entry here.
GOODLUCK! SMILE ALWAYS. THANKS FOR YOUR KINDNESS ^^


27 November 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

24 November 2013

Ephyra Idaman Saya

http://www.eyriqazz.com/2013/11/contest-ephyra-idaman-saya.html

Okay, Sebab utama aina teringin nak memiliki dan mencuba Ephyra, Obiviously, aina pun nak rasa keberkesanan produk Ephyra. Epyhra ni produk skin suppliment. Bukan sahaja kulit jadi cerah macam model dalam gambar ni, bahkan rambut pun nampak cantik, lebat kan?? ;)

Rambut itu Mahkota Wanita. Mestilah kita nak jaga. So, salah satu produk terhangat yang kita leh cuba Ephyra kan? ^^ Insha-allah produk ni bawa banyak manfaat pada tubuh badan. so..siapa nak cantik apa kata PILIH ephyra :) 


Mr/Mrs Sunshine semua BOLEH baca lagi info pasal ephyra kat LINK INI!


Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.com dan ditaja oleh OceanLife2u.com

23 November 2013

^^ Perasaan Aku

 

Rasa berdebar lah pula bila exam makin dekat. 25 Nov 2013 ni, aina akan menduduki peperiksaan STPM bagi subjek Sejarah Ulangan Penggal SATU! ^^

Apa la nasib aina dalam dewan nanti, Mrs/Mrs Sunshine semua doakan aina okay.

Takut jugak ni, sampai termimpi-mimpi. Perasaan apakah ini??Hahaha.. berdebar tahap gaban orang kata, hisshh..tahap gaban tu apa pulak? Hmm.. entah lah.. hahahaha

STPM MODULAR ni, tak boleh maen spot, TAK BOLEH maen ramal, SECARA RINGKASNYA KENA KHATAM SATU BUKU~! 

kenapa?
 Kitaorang guna sistem baru. ^^ Macam tikus makmal giteww lorrrhh...
hahaha.. nasibla yang lahir tahun 94'.

Aku  cuba setiap hari YAKIN kan diri ni,
Aku boleh!!!

Aku pun nak masuk Universiti.
Aku MAHU dapatkan ijazah sarjana Muda,
Dapatkan kerjaya yang bagus.
Support Umie Abah g Makkah mengerjakan Haji.

Setiap ibu adalah ibu yang terbaik untuk anak mereka.

Samalah macam aina, my mum..
She the BEST MUM for me!
I LOVE YOU MUM.
She always want/GIVE the best for me,
grant everything I want,
sedaya upaya dia cuba penuhi permintaan aina.
She want the best for all  her daughter and son,grandson,grandaughther.. :)


And my Dad?
I dont know how to describe this feeling,
Acctually i dont understand him,
Perhaps my mum understand him.
But, still.. dia tunjuk "cakna"/perhatian dia pada aku..
Mungkin aku yang tak pandai menilai..
I LOVE YOU TOO DAD~!
Aina sayang kat abah jugak :)

OK, FOR EVERY MOVE I MAKE, I'LL REMEMBER BOTH OF MY PARENT.
MEREKA ADALAH PEMBAKAR SEMANGAT AINA.
^^

Wahai hati, bertenanglah. Innsha-Allah, aina boleh buat exam ni.
Aaminn Ya Rabb :)

20 November 2013

Wordless Wednesday [アイナ ##1]




mine point of view on 1:25am 20/11/2013

[Halaman Google Hari ni :)]

p/s: suke tgk karikatur tu semua pakat senyum.
SENYUM ITU INDAH.
Senyum itu Penawar Luka :)
SENYUM SOKMO!
Selamat Hari Kanak-Kanak Sedunia.

19 November 2013

Beautiful Assassin in Log Horizon :)



Currently I'm watching Log Horizon.


By its eleventh expansion pack, the massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) Elder Tale          (エルダー・テイル Erudā Teiru?) has become a global success, having a following of millions of players. However, during the release of its twelfth expansion pack: Novasphere Pioneers (ノウアスフィアの開墾 Nōasufia no Kaikon?), thirty thousand Japanese gamers who are all logged on at the time of the update, suddenly find themselves transported inside the game world and donning their in-game avatars. In the midst of the event, a socially awkward gamer called Shiroe along with his friends Naotsugu and Akatsuki decide to team up so that they may face this world which has now become their reality along with the challenges which lie ahead.



Shiroe

Best known as "Shiroe the Strategist", he is a socially awkward graduate student who has been playing Elder Tale for almost eight years. He is the founder of the Log Horizon guild. He was the strategist of the now disbanded Debauchery Tea Party group, an elite group of players who completed high level quests called Raids. For some reason he possesses qualms about joining guilds. His main class is "Enchanter", which bestows him powerful support spells and his secondary class is "Scribe", which allows him to accurately draw maps of the places he visited. He is the guild master of Log Horizon, which was formed in order to join the Round Table council.



 Naotsugu

Naotsugu is Shiroe's best friend and a guardian player. He calls himself an "open pervert", meaning that unlike some men he doesn't hide his perverted nature from others and is very proud of that fact. He has a tendency to get on Akatsuki's bad side with his perverted comments and a running gag is their confrontations usually ending with him getting a knee to the face, before she asks Shiroe for permission to do it. He was also a member the of the now disbanded Debauchery Tea Party group.


Akatsuki

Akatsuki is a beautiful assassin within the world of Elder Tale. She was initially acquainted with Shiroe after having partied with him to complete quests prior to the Apocalypse albeit using a male avatar. With Shiroe's help she reverts to her feminine avatar and joins his party claiming that it is to show her gratitude but it is shown that she is very fond of him. She dislikes Naotsugu because of his perverted comments and usually resorts to violence to shut him up. Despite her size, she is actually a college student and her secondary class is "Tracker", which complement her assassin skills with stealth and detecting abilities.


Okay, itu antara watak-watak dalam LOG HORIZON. 
Aina suka watak shiroe ngn akatsuki ^^ wink.wink ^^ 
HOPE YOU ENJOY~! 


Thanks to Arief-kun for sharing this anime with me. 
Already watch till episode 3 :)
Quite good story :)

18 November 2013

アイナ Dear Diary : Life Must Go On


I should take my own path,

Goodbye.

I'm fooling my self by remember every memory,
I should erase that,
Start a new leaf,

Destiny,
where am I'll be 10 years later?
Am I still alive?

Only God's know :)
Allah, The Greatest One :)





Lyrics:

Sitting alone in the cold of the night
You're trying to find what you need to survive
You're so afraid
You can't go on
Left in the silence that tears at your heart
It only reminds you how broken you are
You lost your way
But hope is not gone

Cause the sun always sets
The moon always falls
It feels like the end
Just pay no mind at all
And keep rolling
Rolling
Life must go on

Do you remember and long for the past
When love was eternal and joy seemed to last
Yesterday
Forever is gone

Cause the sun always sets
The moon always falls
It feels like the end
Just pay no mind at all
And keep rolling
Rolling
Life must go on
It must go on

We have our misfortunes
The darkest of days
But we must endure
And keep strong
Just look to the morning
The promise awaits
And know that this life must go on

And the sun always sets
The moon always falls
It feels like the end
Just pay no mind at all
And keep rolling
Rolling
Life must go on

And the sun always sets
The moon always falls
It feels like the end
Just pay no mind at all
And keep rolling
Keep rolling
Life must go on
It must go on

Life must go on
Life must go on
(When you feel you're awake)
So you keep holding on
Keep holding on
(We all have our mistakes)
Life must go on
Life must go on
So you keep holding on
Keep holding on

Hadapi Dengan Senyuman acousticed by Encik Mimpi


LA TAHZAN : JANGAN BERSEDIH
I'M STILL HERE
GAMBATTE!

12 November 2013

アイナ STPM NOTE : [B.M Sem 3] WACANA


KONSEP WACANA

[Wacana ialah unit bahasa yang melampaui batas ayat]

Wacana : Satu satuan bahasa yang lengkap kerana sesuatu wacana mungkin terdiri daripada dua atau beberapa gabungan ayat, 1 perenggan, 1 bab, sebuah buku atau satu siri buku.

[ Wacana ]
i)menunjukkan perkembangan fikiran yg berturutan yg disusun dengan sempurna
ii)menghasilkan satu pemikiran yang utuh
iii)terletak dalam hierarki tertinggi, iaitu hadir selepas tingkat ayat.


JENIS-JENIS WACANA

376152628_249e3630c0
   
                    [1. Wacana Tulisan] 

ex: Rencana, Buku, Akhbar, Majalah, Cerpen dan Novel.
                    
Disampaikan secara bertulis. 
Melibatkan hubungan antara penulis dengan pembaca.
Komunikasi satu arah/ secara tidak langsung.

Penulis (Tidak mendapat reaksi pembaca pada masa itu) 
kerana penulis tidak berhadapan dengan pembaca pada ketika itu.



                                [2. Wacana Lisan ]

ex: Ceramah, Siaran Televisyen dan radio, Khutbah, Ucapan, Temuramah dan Perbualan Harian.

Dihasilkan secara lisan. Melibatkan komunikasi secara langsung iaitu, antara penutur dengan pendengar.
Ekspresi lisan, ekspresi wajah, nada suara, gerak badan, dsb... digunakan untuk menyampaikan sesuatu perkara kepada pendengar.

[will update soon] ^-^ 

Sedikit sebanyak Tajuk Wacana. =P
13/11/2013. Exam Bahasa Melayu STPM.
Risau dengan bahagian B. :( 
I'll do my best. Ya Allah, aku memohon dipermudahkan menjawab dalam peperiksaan STPM. 
Aaminn Ya Rabb.. 

24 Oktober 2013

INBOX MESSAGE : part 12

Daniel [POV]
[point of view]


Aku dah maafkan dia.

Entah kenapa hati aku lebih sakit lihat dia menangis berbanding rasa sakit atas perbuatannya dulu yang sering bersikap kasar pada aku. Perlahan aku berikan sapu tangan milikku padanya.

Aku tak betah melihat dia terus menangis dan menyimpan rasa bersalah lagi. Aku pandang Akmal, dia tetap setia berdiri disebelah Nurain, menemani Nurain walaupun Intan sudah ada untuk memujuk Nurain.

Tapi syukurlah, persengketaan kami telah selesai. Layanan kasar Nurain terhadap aku ketika di bangku sekolah nampaknya membuatkan dia rasa bersalah. Hingga sekarang agaknya rasa bersalah itu ada, apatah lagi aku melihat dia menangis dengan sikap aku pada mulanya .

Aku lebih rela memilih memberi kemaafan daripada melihat dia terus menangis.

Ya, itulah yang terbaik. Memaafkan kesalahannya.

Ada perkara yang lebih membuat hati aku sakit.


"MESRANYA MEREKA!" getus hatiku.

Entah kenapa hati aku rasa sakit bila lihat Nurain begitu mesra dengan Akmal, kawan baik aku sendiri. Aku cuba tenangkan hati. Tapi gagal apabila rasa cemburu muncul tanpa aku sedari.

Aku tinggalkan hadiah yang aku bawa kepada Akmal.

Perlahan aku meminta diri untuk mengambil angin di sekitar taman. Apatah lagi cuaca hari itu baik.

Udaranya nyaman, tapi rasa nyaman itu belum cukup membuat hatiku kembali tenang.
 Aku memilih sebuah bangku untuk duduk. Aku hanya mampu memandang mereka dari jauh.

 Aku sedar, Akmal menyukai Nurain. Dari tingkahnya aku dapat membaca yang dia betul-betul sukakan Nurain. Tetapi sejak bila??

Apa lagi yang boleh aku lakukan?? Lebih baik aku biarkan mereka sahaja tanpa menganggu lagi. Kehadiran aku pada hari ini sahaja sudah buat sambutan  hari lahir Nurain hampir gagal.


Kehadiran aku membuatkan riak wajahnya mendung pada mulanya.


Sedangkan apabila bersama Akmal, riak wajahnya gembira sahaja. Sekali lagi aku tertanya-tanya... Sebenarnya apa salah aku??


____________________________________________________________________




Bab [11]


21 Oktober 2013

アイナ Dear Diary : keresahan hati ku :(

1.27 am.

Entah apa yang AKU cari,
Entah apa yang AKU tunggu lagi,

masa terus berdetik..

1.28 am.

melayan keresahan hati ini,
melayan keresahan perasaan ini,

1.29 am.

mengapa kau menjauhi ku,
mengapa kau meninggalkan ku,

1.30

tik tik tik.. masa terus berjalan,
tik tik tik.. aku kehilangan mu
tik tik tik tik..

masa terus berlalu dan aku telah kehilangan jejakmu,
selamat tinggal :(

16 Oktober 2013

アイナ Dear Diary : My Wishlist for Losing Weight :)


Pilsook lakonan IU dalam dream high :)

I should be motivated to lost weight and be slim like her :)

She's cute and pretty. RIGHT? ^-^


one day i will be pretty to with slim size..insha-Allah..

I had already lost weight before,
but now.. I gained weight..
Haiiyooo...


83.5 kg (2013)

75 KG (2013)


80 KG.

-_______________-


SEKARANG KENA JAGA MAKAN SEMULA..NANTI KOHO GEMUK PULOK KEYY...
BERAT NAIK SMETA JAH, TURUN SMETA, NAIK SMETA..
DOH XPANDAI JAGA SANGAT PEMAKANAN..
APA YG ADA AKU MAKAN JE..
NASIB KAU LA BADAN...

HMM...SKRG AINA AMIK KEPUTUSAN NAK TURUNKAN BERAT SEMULA.
UNTIL 60 KG.. INSHA-ALLAH..wish me luck.:)
CHAIYOK2.. :)

USAHA TANGGA KEJAYAAN.
DONT GIVE, FIGHTING~!! =)




15 Oktober 2013

アイナ Dear Diary : REUNION BATCH 94' SKL

Hello reader? :) Wish u'olls..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)
May Allah blessing you guys :)

No more talks :)
Let's enjoyed our blessing day's ;)

and... some pic from reunion 14 OKT 2013 at Betel Valley

















26 September 2013

アイナ Dear Diary : SATU HARI CERIA BERSAMA



 Hajjar n' Asyiqin =)






AKU YANG MAKIN bertambah GEMUK LEPAS RAYA... makan burger lagi laa tembam.. ;p





 
All Copyright Reserve by Me . Design by Mojat Cerewet